AMSTERDAM - Wie vanaf de Rijksmuseumbrug de stad in of uit wil met de fiets of lopend, moet omrijden of krap lopend langs afsluitingen.

Eerst was het met Pasen niet goed geregeld. Hordes toeristen en Amsterdammers konden amper fietsen en lopen vanaf de RijksMuseumbrug. Nu met Gaypride; is weer dat drukbefietste stuk en loopgebied bijna niet begaanbaar!

Buurtbewoners melden: “Degene die een planning voor de aannemer maakt kijkt blijkbaar slechts in hun werklijstje en niet naar het lijstje met data van de events in de stad Amsterdam. Dit is echt heel erg, dat we allen weten hoeveel bezoekers met de Gaypride hier komen en dat dan een belangrijke fiets- en looproute richting Rijksmuseum en terug weer niet goed open is als verbinding!”

Waar is de vroegere algehele stadsregisseur eigenlijk? Er zijn stadsdeelregisseurs.. en erg veel gebiedsregisseurs zelf. Maar blijkbaar hebben die ook geen idee hoe de Amsterdamse evenementen lopen!

Toch zegt de site van de Gemeente dat dus stadsdeelregisseur en stadsregie hier iets fout doet want:
“De afdeling Stadsregie stimuleert de samenwerking tussen partijen die werken aan de weg. Stadsregie programmeert de werkzaamheden in de openbare ruimte, beheert de gegevens over werkzaamheden”, en “heeft kennis en deelt die met de partners van het Coördinatiestelsel."