AMSTERDAM - Wie denkt dat Trump ‘apart’ was als President moet maar eens ‘Weirdo’s in het Witte Huis’ lezen van columnist, journalist en talkshowhost, politicoloog en docent North American Studies: Peter van der Heiden.

Half America was blij met Trump. Net iets meer stemde hem weg; de Kandidaat en zittend President Donald J. Trump. In 2020 verscheen het boek van Peter van der Heiden over Trump en zijn zonderlinge voorgangers. Joe Biden wordt genoemd maar nog niet beschreven.. Het boek kwam uit voor de verkiezingen.

Wie dit boekje tot zich neemt; het leest heel makkelijk ondanks de onderwerpen. Men valt als lezer bijna van zijn stoel door de, op een vlotte manier beschreven, acties en reacties van en op andere Presidenten voor Trump. Zij die dachten dat ze een nieuwe “Jezus” waren, of drugs gebruikten, of beslissingen namen die….

Hoezo is een impeachment ‘nieuw’? Er waren meerdere aanvragen voor diverse andere Presidenten in de afgelopen 100 jaar. Weinig over gelezen in de afgelopen 2 jaar… Geschiedenis vervliegt snel, blijkbaar ook voor journalisten, maar door dit boekje wordt ons geheugen weer opgefrist.

Naast nieuwe bekende en onbekende ‘eigenaardigheden’ over de belangrijkste mannen van Amerika: veel Presidenten hadden meer wel dan geen minnares, verdraaiden ook de waarheid, racisme was hen meestal niet vreemd… en allen waren verre van ‘onschuldig’. Met een mooi chronologisch overzicht van alle presidenten en hun zittingsperiode; Een aanrader!