AMSTERDAM - Van 18 oktober tot en met 25 oktober 2017 voert de gemeente werkzaamheden uit op de IJburglaan, tussen de Haringbuisdijk en de Willy Mullenskade. Het wegdek van de rijweg voldoet niet meer aan kwaliteitsnormen. Het asfalt wordt daarom vervangen en de markeringen opnieuw aangebracht. Ook een stuk van het fietspad bij de kruising Lumièrestraat- Ruisrietstraat wordt hersteld. In dit artikel leest u wat dit voor u betekent.

De directe omgeving rond het werkterrein blijft bereikbaar voor omwonenden en bedrijven. De werkzaamheden kunnen leiden tot enige geluidsoverlast.

Zuidzijde Steigereiland: 18 oktober 20.00 uur tot 19 oktober 6.00 uur

Het autoverkeer krijgt in beide richtingen doorgang in een om-en-om regeling. Dit wordt geregeld door zes verkeersregelaars. Lijnbus 759 kan een beperkte vertraging ondervinden door de om-en-om regeling. Voor de nachtbus in zuidelijke richting (richting IJburg) komt de bushalte Steigereiland tijdelijk te vervallen. De bushalte in tegenovergestelde richting blijft bereikbaar. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden aan de rijweg op Steigereiland.

Noordzijde Steigereiland: 23 oktober 10.00 uur tot 24 oktober 6.00 uur

Op 23 oktober is de Noordzijde aan de beurt en krijgt het autoverkeer in beide richtingen doorgang via een om-en-om regeling. Dit wordt geregeld door zes verkeersregelaars. Lijnbus 759 kan een beperkte vertraging ondervinden door de om-en-om regeling. De bushalte Steigereiland voor de nachtbus in noordelijke richting (richting stad) komt tijdelijk te vervallen. De bushalte in tegenovergestelde richting blijft bereikbaar.

Zuidzijde Haveneiland: 24 oktober 7.00 uur tot 25 oktober 16.00 uur

Op Haveneiland krijgt het verkeer een omleiding via de Cas Oorthuyskade, Bert Haanstrakade en de Pampuslaan. De twee parkeergarages gelegen aan de IJburglaan tussen de Vennepluimstraat en de Diemerparkweg en tussen de Diemerparkweg en de Ruisrietstraat blijven bereikbaar via het trottoir. Bus 759 rijdt in zuidelijke richting (stad uit) een omleiding via de A10, A1 en Muiderlaan. De haltes aan de zuidzijde van de IJburglaan komen te vervallen. In noordelijke richting (stad in) rijdt de bus de normale route via de noordelijke rijbaan. Bus 66 krijgt een tijdelijke eindhalte ter hoogte van halte P. Oosterhuisstraat. De haltes aan de IJburglaan komen daarmee te vervallen. Reizigers kunnen via de tram van en naar de tijdelijke eindhalte reizen.

Putten boren: 25 oktober 7:00 uur tot 16:00 uur

Op de zuidelijke rijstrook op Steigereiland en op het fietspad gaan we putten herstellen. Het autoverkeer krijgt in beide richtingen doorgang via een om-en-om regeling. Dit wordt geregeld door zes verkeersregelaars. De bushalte in tegenovergestelde richting blijft bereikbaar. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

Werkzaamheden fietspad Haveneiland

Op 18 oktober tussen 20.00 en 6.00 uur en vanaf 23 oktober vanaf 10.00uur tot 25 oktober 16.00 uur werken we aan het fietspad bij de kruising Lumièrestraat- Ruisrietstraat. In deze periode wordt de aansluiting afgesloten. Voor het autoverkeer staat een omleidingsroute aangegeven. Ter hoogte van het werkterrein rijden de fietsers over het trottoir. De werkzaamheden aan het fietspad hebben geen gevolgen voor het openbaar vervoer.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de werkzaamheden op de IJburglaan? Neem dan contact op met onze directievoerder Emon van Wolferen, via E.van.wolferen@amsterdam.nl of tijdens kantooruren via 06-11377561.