AMSTERDAM - Deze zomer zijn er op verschillende plekken wegwerkzaamheden in Amsterdam. Vrijdag 14 juli gaat de gemeente aan de slag met het Prins Bernhardplein in Oost. Daarnaast werkt Rijkswaterstaat vanaf maandag 24 juli aan de A10 West.

De werkzaamheden worden bewust tegelijkertijd in de zomer uitgevoerd, omdat het dan een stuk rustiger op de weg is. Zo houden we de overlast relatief beperkt.

Bernhardplein

Van 14 juli tot en met 28 augustus wordt er gewerkt op en rondom het Bernhardplein, nabij het Amstelstation. Vooral autoverkeer van en naar de Gooiseweg (S112) krijgt te maken met overlast. De werkzaamheden zijn nodig voor onderhoud, verkeersveiligheid en om het Prins Bernhardplein voor te bereiden op de herindeling rondom het Amstelstation (in 2018).

A10 West

Deze zomer voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A10 West. Het gaat om het deel tussen de Basisweg S102 en knooppunt De Nieuwe Meer. De weg wordt zes weken afgesloten, van 24 juli tot en met 4 september: eerst drie weken in zuidelijke richting en daarna drie weken in noordelijke richting. De wegen onder en over de A10 West blijven gewoon bereikbaar. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A5, A9, A4 en A10 Noord. Kijk voor meer informatie op www.rws.nl/a10west.

Goed voorbereid op reis

Ga deze zomer goed voorbereid op reis. Op www.amsterdam.nl/zomerwerkenvindt u een overzicht van alle zomerwerkzaamheden in Amsterdam.