AMSTERDAM - Er zijn soms heel prettige boekhandels in Amsterdam, Schimmelpennink op de Weteringschans is er één van. En gaat helaas ten onder aan alle economische druk en het digitale tijdperk. Deze periode helpt ook niet mee en de komende 'marktconforme' huurverhoging die er aan komt, helemaal niet.

De huidige eigenaar Ton Schimmelpennink cs zat er 25 jaar. De man die bedacht dat je als klant met 'zijn' plastic zakje in de hand best een foto kon opsturen waar dat zakje mee heenging. Met als resultaat dat het boekenzakje van S. zowaar de wereld bleek rond te gaan! Met om de zoveel tijd een eigen 'nieuwsbrief' voor klanten wat nu gewoner is. De man die bijna altijd het antwoord wist op de boekenvraag. De winkel waar altijd mensen thee mee zaten te drinken en zich er als het even kon er 'lekker tegenaan bemoeiden' als je binnenliep met een vraag. De winkel met het opschrift op zijn overkapping buiten naast de tramhalte: 'Boekhalte Schimmelpennink; Moedig zijwaarts', laat nu de gordijnen horizontaal zakken en verlaat het live-boekentoneel...!

Nog 14 dagen extra t/m 16 mei 2020 is deze eigenaar, die de knoop heeft doorgehakt, bezig met zijn vak en/of was het de laatste jaren zijn uit de hand gelopen hobby? Een leegverkoop van 10.000 boeken met kortingen. Veel boekliefhebbers en buurtbewoners zullen deze zaak gaan missen. Er is een Amsterdamse zaak heen aan het gaan!