AMSTERDAM - Vandaag is het zover. Vandaag - een dag voor de 80ste herdenkingsdag - opent de nieuwe tentoonstelling Wees Moedig! Drie Amsterdammers en de Februaristaking met een digitale editie.

Vanaf 14.00 uur vandaag woensdagmiddag, aldus het Verzetsmuseum in Amsterdam, “Via https://www.verzetsmuseum.org/nl/wees-moedig-drieamsterdammers-en-de-februaristaking, de online opening en digitale editie bezoeken. We zijn trots dat het openingswoord verzorgd wordt door ministerpresident Mark Rutte.”

“Je verzetten tegen onrecht vergt moed en kan zware gevolgen hebben. 80 jaar geleden stonden Willem, Coba en Joop op tegen de Jodenvervolging tijdens de Februaristaking van 1941. De drie Amsterdammers speelden een actieve rol in de enige massale protestactie tegen de vervolging die Europa gekend heeft.

Ieder was moedig op zijn of haar manier, maar tegen welke prijs? En welke prijs betaalden hun dierbaren? Ontdek hun verhalen in de nieuwe tentoonstelling. Bekijk de virtuele tentoonstelling op https://www.verzetsmuseum.org.”