AMSTERDAM - Met het vernieuwde lockdown beleid van de regering krijgen niet alleen “gewone” ondernemers en de horeca een dreun; ook de kunstwereld en de kunstenaars krijgen weer een duw naar beneden.


Eindelijk kon het weer: museumbezoek, galeriebezoek, kunstverenigingen en hun tentoonstellingen.. tot vanochtend. In Amsterdam is alles op slot. En dat doet pijn, want door exposities komen nieuwe exposities, nieuwe klanten en aankopen tot stand.

Daarom is het apart dat een Rijksmuseum of een Stedelijk Museum of galeries niet iets doen met de Digitale mogelijkheden; en dat bij het voorbijkomen van het gebouw men even stil kan staan om een kunstwerk, onderdeel van een nu ‘verborgen’ tentoonstelling alsnog te kunnen bewonderen.

Misschien zijn we te vroeg met deze conclusie; misschien zal er her en der nog wat te zien zijn? Want dat is toch leuker dan alleen maar thuis digitaal iets bewonderen op een computer, telefoon of televisie!!

Op de foto: Het werk van vele kunstenaars bij de expositie "De Salon" 2020 van Arti et Amicitiae die vanaf 20 januari 2021 weer open is ... als alles kan en mag van de overheid.