AMSTERDAM - Wanrooij Gallery in Amsterdam presenteert van 11 mei tot en met 26 augustus 2023 een eerste solo-expositie van de 21-jarige Nederlandse creator RAIDER. De expositie 'First Contact' toont een ruime selectie sculpturen, zeefdrukken, digitale kunstwerken, neon designs en als primeur ook wandobjecten. RAIDER transformeert de twee verdiepingen van de galerie tot een art experience voor een kennismaking met character Scoop.

RAIDER vertegenwoordigt een nieuwe, jonge generatie hedendaagse kunstenaars. Met een grote passie voor kunst verovert hij sinds 2020 de wereld met zijn iconische sculpturen van het fictieve character Scoop en trekt de aandacht van galeries en verzamelaars. Op ambachtelijke wijze experimenteert de creator met alle beschikbare technieken en materialen.

Het sprankelende werk van RAIDER heeft een unieke, eigen signatuur. Het is fresh, puur en kleurrijk. Voor het ontwerp van character Scoop gebruikt hij bollen als primaire elementen en verwijst naar de wetenschap van het ontdekken van buitenaardse levensvormen. Daarbij laat de storyteller zich inspireren door film, animatie, muziek en reizen.

Scoop is afkomstig van een andere planeet en ontdekt onze aarde. Scoop is vriendelijk, nieuwsgierig en reflecteert met een kinderlijke onschuld op het gedrag van mensen. De Scoop sculpturen zijn van kunsthars en als Limited Editions verkrijgbaar in een diversiteit aan kleuren en afmetingen, van klein (10 cm) tot monumentaal (180 cm). De creator maakt ook gebruik van brons. Elke sculptuur wordt volledig met de hand vervaardigd en beschilderd.

RAIDER (2002) woont en werkt in Amsterdam. Hij volgde een opleiding Creative Design in Utrecht. Het autonome werk van de creator is gepresenteerd op kunstbeurzen als Art Miami, Art Karlsruhe, KunstRAI in Amsterdam en Affordable Art Fair in Amsterdam, Londen en New York. Na een pop-up winkelpresentatie tijdens de Milaan Design Week 2023 staat bij Wanrooij Gallery zijn eerste solo-expositie in Nederland op het programma.