AMSTERDAM - Amsterdam(-West) zoals je het nog niet kende! Ga op zaterdag 6 augustus mee met een wandeltocht met de boswachter van Landschap Noord-Holland. Door een groene wildernis vol bijzondere planten en dieren. Schotse Hooglanders bijvoorbeeld, zijn voor dit gebied belangrijk voor de begrazing.

De Schotse Hooglanders van de Amsterdamse stadsjungle Lange Bretten Bij het westelijk havengebied van Amsterdam ligt een prachtig natuurgebied: Lange Bretten. De vegetatie is helemaal spontaan ontstaan na het opspuiten van het terrein. De plannen om er havens te maken gingen niet door... Sinds 2009 laat Landschap Noord-Holland er een kudde Schotse hooglanders grazen. Dankzij hun langharige vacht kunnen ze de strengste winters met gemak doorstaan.

Zaterdagmiddag 6 augustus kun je met boswachter Marion op zoek naar (kalfjes in) de kudde Schotse hooglanders die er graast. Door het grazen zorgen ze voor open plekken en veel afwisseling. Volwassen stieren kunnen wel 800 kilo wegen! Het zijn heel goedaardige dieren en prachtig om te zien. Het wordt een leuke struintocht door de Amsterdamse 'jungle'. De boswachter vertelt over de nuttige rol die deze grote harige grazers bij het beheer van de natuur hebben. Een leuke excursie voor het hele gezin. De wandeling start op de kleine parkeerplaats bij het speelterrein aan de Australiëhavenweg. Dit is een zijweg van de Haarlemmerweg (N 200) tussen Amsterdam en Halfweg. Trek goede wandelschoenen of laarzen aan. Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!

Graag reserveren. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.

Wanneer: Zaterdag 6 augustus 2022 van 15:00 tot 16:30 uur
Vertrekpunt: Parkeerterrein aan de Australiëhavenweg tussen Amsterdam en Halfweg; nabij Speeltuin "De Brettenburg"

Meer praktische informatie en reserveren op: www.gaatumee.nl