AMSTERDAM - Vanaf vandaag is de horecahandhavingsstrategie aangescherpt voor het Wallengebied door de Gemeente Amsterdam en stadsdeel centrum.


Dat betekent geen coulance-regeling meer voor bepaalde overtredingen van horecabedrijven in het Wallengebied. Dit alles heeft te maken met alcoholproblematiek in dit gebied. Kort gezegd: horecabedrijven krijgen nog maar één waarschuwing na een overtreding (niet twee)).

Aldus luidde de mail van de Kwartiermaker Integraal Handhavingsplan Wallengebied en verder:

Bij excessen of cumulatie van overtredingen kan ook een waarschuwing worden overgeslagen en meteen een handhavingsbesluit worden opgelegd (dat kon al op grond van oud beleid). De aanscherping geldt voor de volgende overtredingen:

- Illegale terrassen (zonder vergunning, uitwaaiering, illegale voorwerpen);
- alcoholverkoop aan minderjarigen;
- doorschenken aan dronken mensen in het horecabedrijf;
- op doordeweekse dagen overtreden van de sluitingstijd van horecabedrijven en prostitutie (de aanscherping gold ook al in het weekend ogv het sluitingstijdenbesluit);
- overtreding maatwerkvoorschriften muziekgeluid (o.a. ramen en/of deuren open terwijl de muziek op 10 meter afstand nog goed hoorbaar is en alleen muziek afspelen via een limiter (zodat muziekgeluid beperkt is tot een bepaald volume).