AMSTERDAM - Op 27 december gaat de nieuwe, online, theatrale rechtszaak Schuld of Onschuld: De Strafmoord van start. Het slachtoffer wordt dit jaar gespeeld door Waldemar Torenstra. Torenstra speelt Siegert van de Zijl, wiens stoffelijk overschot wordt aangetroffen in een bovenwoning in Amsterdam. Hij lijkt om het leven te zijn gebracht door verschillende harde klappen met een stomp voorwerp op zijn schedel. Wim de Ruiter, gespeeld door Mark Rietman, is hoofdverdachte. Maar is hij daadwerkelijk schuldig?


Naast Torenstra en Rietman bestaat de cast uit Jan Kooijman, Louise Korthals, Jules Croiset, Jeroen Spitzenberger, Isa Hoes, Victor Reinier, Urmie Plein, Willem Voogd, Ilse Warringa, Roos van Erkel, Yara Alink, Kim van der Weij, Najib Amhali en Sanne Wallis de Vries. De regie is in handen van Pitt de Grooth.

Online rechtszaak
De rechtszaak zal vijf dagen duren en gaat van start op dinsdag 27 december 2022. Tijdens de jaarwisseling kan er gestemd worden: schuldig of onschuldig? Op maandag 2 januari 2023 wordt het vonnis bekend gemaakt en wordt middels een korte speelfilm onthuld wat zich afspeelde en wie de schuldige is.

Tickets
Een ticket kost € 17,50 (excl. € 1,75 servicekosten). Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.schuldofonschuld.nl. Er zijn ook cadeautickets te koop. Deze online rechtszaak is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Schuld of Onschuld is een productie van Stichting TOF in samenwerking met Korthals Stuurman Theaterbureau.