AMSTERDAM - De winter staat voor de deur en het wordt buiten langzaam maar zeker kouder. Zo gauw de temperaturen onder nul duiken, is er kans op gladheid door sneeuw en ijs op de Amsterdamse autowegen en fietspaden. De gemeente is er klaar voor en kan uitrukken met strooiwagens als dat nodig is. Waar in Nieuw-West strooien wij zout en welke routes kunt u beter vermijden?

Wanneer gladheid wordt voorspeld, start de gemeente met preventief strooien. Afhankelijk van de weersverwachting is dit vaak in de vroege ochtenduren (vóór de spits). Wij strooien dan alleen op de belangrijkste routes (het zogenoemde Hoofdnet Fiets, Auto en OV).

Wij strooien niet op trottoirs, voetpaden en binnenwegen in de wijken. Vanwege milieuoverwegingen strooien we ook niet in de meeste parken en recreatiegebieden, zoals de Brettenzone en het Sloterpark. Dit wordt ter plekke met borden aangegeven. In het Rembrandtpark strooien we op dezelfde paden als vorig jaar.

Overzichtskaart

Op www.amsterdam.nl/winter kunt u op de kaart precies zien waar wij strooien. De strooiroutes in Nieuw-West zijn nauwelijks veranderd ten opzichte van vorig jaar. We strooien niet meer in het Sloterpark (omgeving Allendelaan) en op de voet/fietsbrug over de Slotervaart tussen de Wittgensteinlaan en de Heemstedestraat. Het fietspad langs de Haarlemmerweg is wegens werkzaamheden langdurig afgesloten. Fietsers worden via een alternatieve route geleid, o.a. over de Burgemeester Vening Meineszlaan. Daar strooien we wél.

Wees voorbereid

U kunt nare verrassingen voorkomen door de weersvoorspelling in de gaten te houden en vooraf op de website te kijken of er gestrooid wordt op uw dagelijkse route(s). U kunt, zo nodig, dan een alternatieve route nemen waar de strooiwagens wél komen. Overigens kan ook een gestrooid fietspad nog altijd plaatselijk glad zijn. Wees dus altijd extra voorzichtig bij vorst!

Gratis strooizout

Om zelf uw stoep sneeuw- en ijsvrij te maken, geeft de gemeente bewoners gratis strooizout. Bewoners van Nieuw-West kunnen strooizout afhalen op

  • Osdorpplein 1000, bij het Stadsloket.
  • Tuinstadhuis, Plein '40-'45.

Daar staat een zoutcontainer die op werkdagen vóór tien uur wordt gevuld. U moet zelf een plastic zak of emmer en een schep meenemen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de gladheidsbestrijding in Amsterdam, kijk op www.amsterdam.nl/winter.