AMSTERDAM - De Amsterdamse Reddingsbrigade is op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwillige Lifeguards voor strand IJburg en bij evenementen. Ben jij een echte teamspeler, heb je een passie voor water ,veiligheid en wil je een belangrijke rol spelen in het beschermen van de strandbezoekers van Amsterdam? Dan is dit jouw kans! Kom naar de informatieavond op maandagavond 20 november 2023!

De Amsterdamse Reddingsbrigade is een professionele organisatie die zich inzet voor de veiligheid van zwemmers en strandbezoekers in Amsterdam en omgeving. Als vrijwillige Lifeguard maak je deel uit van dit getalenteerde team van redders en draag je actief bij aan het voorkomen en bestrijden van noodsituaties op het strand en bij evenementen.

Wat houdt de functie in?

Als vrijwillige Lifeguard ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de veiligheid op het strand van IJburg en bij evenementen in Amsterdam. Je houdt toezicht op zwemmers en recreanten, signaleert mogelijke risico's en grijpt in waar nodig om mensen in nood te helpen. Daarnaast informeer je bezoekers over de veiligheidsvoorschriften en fungeer je als aanspreekpunt voor vragen en hulpverzoeken. Met jouw kennis en ervaring zorg je ervoor dat iedereen veilig kan genieten van het water en de stranden in Amsterdam.

Wat vragen wij?

Wij zoeken gemotiveerde kandidaten die voldoen aan de volgende criteria:

- Minimaal 16 jaar

- In het bezit van een geldig zwemdiploma en goed kunnen zwemmen

- Bij voorkeur in het bezit van een EHBO diploma (of bereidheid om deze te behalen)

- 64 uur per jaar flexibel inzetbaar, zowel doordeweeks als in het weekend

- Goede communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels

- Teamspeler die goed kan samenwerken met collega's

Wat bieden wij?

1.Uitgebreide opleiding: Als vrijwillige Lifeguard bij de Amsterdamse Reddingsbrigade word je voorzien van een grondige opleiding en training. Je leert de nodige vaardigheden en technieken om effectieve reddingsoperaties uit te voeren en eerste hulp te verlenen.

2. Ervaring en vaardigheden: Het werk als Lifeguard biedt een unieke kans om waardevolle ervaring op te doen op het gebied van waterveiligheid en hulpverlening. Je ontwikkelt vaardigheden die inzetbaar zijn in zowel professionele als persoonlijke situaties.

3. Teamwerk en gemeenschap: Als Lifeguard maak je deel uit van een hecht team van gepassioneerde en toegewijde professionals. Je werkt samen om mensen te beschermen en bij te dragen aan het creëren van een veilige omgeving voor strandbezoekers en evenement gangers.

4. Een kledingpakket van de Reddingsbrigade.

5. Een onkostenvergoeding.

6. Mogelijkheden voor groei: Binnen de Amsterdamse Reddingsbrigade zijn er tal van mogelijkheden om door te groeien en je professionele vaardigheden verder te ontwikkelen.

Heb je interesse? Meld je dan aan voor de informatieavond op 20-11-2023 via info@amsterdamsereddingsbrigade.nl