AMSTERDAM - Vaak is er daar in Vrijburg werk van een kunstenaar te zien, nu van 3 kunstenaars, waarvan 2 uit hetzelfde land komen: Iran.

Te weten:
Nosrat Mansouri Gilani: is na zijn studie aan de Rietveld Academie doorgegaan met het maken van reliëfs van blik, ijzer etc. Van der materialen worden in derde wereldlanden speelgoed gemaakt en speelgoed staat voor onschuld. Gefascineerd door de Amsterdams school komt zijn oosterse verleden en zijn leven in Amsterdam op een bijzondere wijze tot uitdrukking.

Maryam Erfani: zou hier een kunstopleiding vervolmaken toen corona uitbrak. Zij heeft haar opleiding benut door tekenlessen aan schoolkinderen te geven. Zij maakt met een fijn penseel tedere schilderingen van vogels.. de mus is haar favoriet.

Mirjam Aalbers: maakt sieraden en de natuur is haar inspiratiebron. Zij verwerkt haar observaties in duurzame sieraden. Sieraden waarvan onderdelen al langer een leven hebben geleid…!

De opening zal door mevrouw Liesjettie de Jong-van Dooijeweert, voorzitter Kunstcommissie Vrijburg, worden gedaan op 18 december rond 11.45 uur. Zeker tot 13.00uur is de opening. De expositie is te zien in december’22 en januari 2023 in een van de mooie zalen van de Remonstrantse Kerk Vrijburg(t.o. de Rai aan de kant van de Wielingenstraat) en is te bezoeken op woensdagen en donderdagen tussen 09.30 uur en 16.00uur. Of op afspraak met een van de kunstenaars.