AMSTERDAM - De VriendenLoterij en Het Koninklijk Concertgebouw hebben de samenwerking voor de VriendenLoterij ZomerConcerten verlengd. De VriendenLoterij is sinds 2019 partner van Het Concertgebouw ten aanzien van de ZomerConcerten en blijft dat tot en met zeker 2024. De jaarlijkse concertreeks in juli en augustus staat bekend om de toegankelijke programmering: van klassiek tot jazz en van filmmuziek tot pop. Hiermee dragen de zomerconcerten bij aan de gezamenlijke doelstelling van de partners: zo veel mogelijk mensen met muziek van het hoogste niveau in aanraking laten komen. Op 1 juli 2022 openen Nick & Simon samen met het Metropole Orkest de ZomerConcerten 2022 in een uitverkocht Concertgebouw.

De samenwerking startte in 2019 met één van de best bezochte edities van de laatste 10 jaar: 83.000 bezoekers. Na twee alternatieve edities vanwege de coronacrisis in 2020 en 2021 staat er dit jaar een volle muziekzomer op de planning met meer dan 80 concerten. Deelnemers van de VriendenLoterij krijgen met hun VIP-KAART 50% korting op toegangskaarten voor alle concerten in deze reeks.

Het Concertgebouw en de VriendenLoterij werken al geruime tijd succesvol samen. Zo ondersteunt de loterij investeringen in de vergroening en digitalisering van Het Concertgebouw. Het Concertgebouw is meerjarig partner van de loterij en ontving vorig jaar een totale bijdrage van ruim € 3,2 miljoen. De stap naar een nog intensievere samenwerking bij de ZomerConcerten blijkt een gouden greep: een aanzienlijk deel van de bezoekers is inmiddels deelnemer van de VriendenLoterij én onder de deelnemers van de VriendenLoterij vindt Het Concertgebouw nieuw publiek. Hiermee laten de VriendenLoterij en Het Concertgebouw zo veel mogelijk mensen op een toegankelijke manier in aanraking komen met muziek van het hoogste niveau.

Simon Reinink, algemeen directeur Het Concertgebouw:

'De ZomerConcerten zijn uniek in de wereld. Bijna geen enkele concertzaal blijft de hele zomer, juli én augustus, open met zoveel concerten. Samen met de VriendenLoterij, één van onze trouwste en belangrijkste partners, zorgen we ervoor dat deze concerten voor zo veel mogelijk Nederlanders toegankelijk zijn en blijven.'

Daan Peters, managing director VriendenLoterij:

'Met de VriendenLoterij ZomerConcerten brengen wij loterijdeelnemers naar een van de culturele topinstellingen in Nederland. Zo beleven zij een geweldige avond en zien zij waar zij met hun deelname aan bijdragen. Bovendien stelt deze samenwerking Het Concertgebouw in staat om gedurende de zomermaanden een programmering van hoog niveau op de planken te brengen.'