UTRECHT - De nieuwe roman van auteur Willem Erné is er bijna! En opnieuw levert de auteur van De arrogantie van het doorgeefluik, Van de liefde en de zee en Oogst van de angst een prachtig boek af! Zijn nieuwste telg, Toen de kraaien.. is nu al te bestellen met maar liefst drie euro korting. Deze voorverkoopactie loopt t/m 12 februari, dus wees er snel bij! Vanaf 13 februari worden de boeken uitgeleverd.

Er is echter nóg meer leuk nieuws: de auteur zal zijn nieuwe roman op 12 februari van 14.30 tot 17.00 uur lanceren in de Nicolaïkerk (Klaaskerk) aan de Nicolaaskerkhof 8 in Utrecht en daar kan je bij zijn. Een mail of app naar vandewaterhanneke@gmail.com volstaat. Willem Erné zal dan uiteraard over zijn boek vertellen en natuurlijk is het mogelijk om een gesigneerd exemplaar aan te schaffen. Daarnaast zullen Maya-kenner, Peter Toonen en auteur Liesbeth de Jong, spreken. En natuurlijk, we zijn tenslotte in een kerk, zal organist Dick van Dijk Erné’s Utrechtse Wals uit 1999 op het orgel spelen. Kortom, het wordt een zeer bijzondere bijeenkomst.

Toen de kraaien… is dus alweer de vierde roman van Erné, die inmiddels bekend staat om zijn boeken met een actueel of relevant thema en onverbloemde stellingen. Zo ging zijn vorige roman, Oogst van de angst, over twee broers die recht tegenover elkaar komen te staan in de coronadiscussie. Ook in Toen de kraaien… speelt de actuele toestand van de wereld een belangrijke rol.

De hoofdpersoon in deze familiegeschiedenis is Marcus Dumoulin. Het coronatijdperk is inmiddels een jaar aan de gang en Marcus vraagt zich af of zijn vroeg overleden vader, de ooit vermaarde Herbert Dumoulin, voor het coronabedrog zou zijn gevallen. Hij besluit naar hem op zoek te gaan. Wie was de man die hem zo jong in de steek liet, anders dan het enfant terrible van de naoorlogse kerkorgelbouw? Wellicht speelt de geschiedenis van de auteur een rol in zijn nieuwe werk, want Erné’s vader was adviseur in de orgelbouw en organist in de Nicolaïkerk in Utrecht, waar het boek ten doop gehouden wordt.

Boekinformatie
Toen de kraaien… verschijnt op 13 januari bij Uitgeverij DeWielen2, als 337 pagina’s tellende paperback. ISBN: 9789082765335.