AMSTERDAM - Veel mensen denken dat men nu -bij online boodschappen doen -bij een voordeelpak men minder geld betaalt dan als men slechts één artikel daarvan koopt. Echter van verschillende kanten hoorden we: ‘Is dat wel zo”?

De Consumentenbond deed een onderzoek en concludeerde dat diverse artikelen goedkoper blijken te zijn als u ….2 enkele pakken koopt, dan dat u 1 ‘grootverpakking’ koopt. Het onderzoek liet o.a. het verschil zien bij aankoop van 6 blikjes bier van een bepaald merk of 24 blikjes bier; een prijsverschil van 22% dat men meer betaalt voor een grootverpakking!

Of wat is goedkoper: een zak aardappels van 1 kilo of een zak van 1.5 kilo.. ook daar zat een verschil van 22% in! De prijs van een ‘grootverpakking’ blijkt dus soms duurder uit te vallen! Zoals bij de vergelijking voor potjes appelmoes, halfvolle melk, koffie-artikelen en meer. Daar vielen de verschillen zeker op: van 1.5% tot 29% duurder dan het enkele product!

Het advies: Vergelijk bij online-aankopen de prijs van het reguliere product en de multi verpakkingsprijs, kijkt U naar het aantal grammen, het aantal stuks en dergelijke. Anders is uw grootaankoop eerder ‘een nadeel- dan een voordeelverpakking’; aldus de Consumentenbondonderzoekers.