AMSTERDAM - Woensdagmiddag 17 mei nodigt stadsdeel Zuid alle bewoners uit om een kijkje te nemen bij bewonersinitiatieven en projecten in de buurt.

Ontdek 'verborgen' projecten en activiteiten in de buurten van Oud-Zuid, Buitenveldert/Zuidas en De Pijp-Rivierenbuurt. Begin mei verschijnt het hele programma met aanmeldformulier. Hier is alvast een voorproefje:

Greep uit het programma

Gebied Buitenveldert/Zuidas: Rondleiding Ravel Residence (Student Experience) (foto)

Van buiten lijkt het op een gigantisch vier-op-een-rij spel. Tijdens de rondleiding zie je hoe de 800 studenten wonen; ontdek je de gemeenscahppelijke ruimtes zoals de dining room en het sportveld op het dak. Ook bekijk je een woning van binnen.

  • Adres: Antonio Vivaldistraat 5-7-9
  • Duur: 30 minuten (3 rondleidingen)

Gebied De Pijp/Rivierenbuurt: Pop-up store voor jongeren

Neem een kijkje in de ‘pop-up store voor jongeren van 15 tot 27 jaar’ die in juli 2017 opengaat als ‘servicepunt’ . Zij kunnen straks terecht voor hulp bij het vinden van werk, bijbaan, stage of geschikte opleiding. En ook voor informatie over een uitkering of omgaan met schulden. Het stadsdeel gaat samen met partners én jongeren de pop-up store vormgeven en invullen. Bent u nieuwsgierig of heeft u ideeën? Loop dan bij ons binnen op 17 mei!

  • Locatie: Rijnstraat 85
  • Tijd: 13:00 tot 17:00 uur

Gebied Oud-Zuid: Streetmatchclinic

Streetmatch: De wachtlijsten bij sportclubs zijn lang. Streetmatch probeert hierop in te spelen met straatvoetbal clinics in de openbare ruimte. Het initiatief organiseert clinics waarbij jongeren voetbaltraining krijgen volgens de Wiel Coerver methode. De clinics zijn opengesteld voor iedereen; ook ouders met kinderen! Per 10 deelnemers is er een trainer aanwezig.

  • Locatie: Speeltuin Olympia (Donarstraat 2)
  • Tijd: 13:00-14:00 uur

Afsluitende borrel

De middag wordt afgesloten met een feestelijke borrel. Hier kunt u nader kennismaken met de gebiedsmakelaars van Zuid die de middag hebben georganiseerd. Locatie wordt nog bekendgemaakt.