AMSTERDAM - Vandaag stonden er 8.800 wandelaars aan de start van de 7e editie van de Amsterdam City Walk. Eindelijk vond er weer een groot wandelevenement van Sportorganisatie Le Champion plaats. Deelnemers hebben genoten van de vele Amsterdamse iconen, die onze hoofdstad te bieden heeft. Met 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km waren er 6 verschillende afstanden beschikbaar. Iedereen genoot met volle teugen van elkaars gezelligheid en de Amsterdam Experience.


Le Champion kreeg eind september groen licht van de Gemeente Amsterdam om het wandelevenement te organiseren. De afgelopen anderhalf jaar heeft de evenementenbranche veel onzekerheid gekend en nu kunnen wandelaars eindelijk weer genieten van een unieke wandelbeleving, met de Amsterdam City Walk als eerste op de wandelkalender van Le Champion.

Traditiegetrouw was de start van de 17, 20, 26 en 33 km in het Olympisch Stadion, waar daags erna ook de start is van de TCS Amsterdam Marathon, eveneens georganiseerd door Le Champion. Voor de 10 km klonk het startsignaal voor het eerst vanaf het Rembrandtplein. De 14 km startte voor de tweede keer vanaf Ven Amsterdam. Elke afstand liet een eigen kant van de stad zien en onderweg konden wandelaars aanschuiven bij de vele horeca, die speciaal voor hen de deuren extra vroeg geopend hadden. In totaal werd er langs 44 uitgelichte highlights van de stad gewandeld. Met onder andere de Vondelkerk, het Scheepvaarthuis, het Museumplein en de Beurs van Berlage. Partner Kesbeke verraste de deelnemers in het Vondelpark met een zure bom. Daarnaast zorgde het Amsterdamse amusement op de routes voor dat extra beetje Amsterdamse sfeer.

Het ideale wandelweer liet de deelnemers niet in de steek. In de vroege ochtend was het kraakhelder, zonder een zuchtje wind. Later trok het dicht en uiteindelijk liet het zonnetje zich nog zien in de periode dat de meeste wandelaars aan het finishen waren. Alle terrasjes aan het Stadionplein waren daardoor gezellig bezet, waardoor het alternatieve finishfeest toch een goed einde kreeg.

Restauratie Molen de Gooyer
Voor het derde jaar was Stadsherstel Amsterdam het goede doel van de Amsterdam City Walk. Wandelaars konden bij hun inschrijving een donatie doen voor een project van Stadsherstel Amsterdam. Al jaren redt Stadsherstel Amsterdam monumenten en beeldbepalende panden door ze zorgvuldig te restaureren en een passende bestemming te geven. Dit jaar gaat de donatie naar de restauratie van Molen de Gooyer. Stella van Heezik (Hoofd afdeling Communicatie, Vrienden en Fondsenwerving) mocht in de Vondelkerk de cheque in ontvangst nemen. Wandelaars hebben met elkaar een totaalbedrag van € 4.718,50 opgehaald.

Editie 2022
Volgend jaar vindt de 8e editie van de Amsterdam City Walk plaats op zaterdag 15 oktober. De inschrijving gaat maandag 16 mei open op www.amsterdamcitywalk.nl.