AMSTERDAM - Eigen Haard heeft met Ten Brinke myb., een overeenkomst gesloten voor de afname van de sociale en middensegment huurwoningen op het NDSM terrein in Amsterdam Noord. Dankzij dit plan blijft betaalbaar wonen op het NDSM terrein mogelijk.

De samenwerkingsovereenkomst omvat alle sociale en middensegment huurwoningen en het bedrijfs- en maatschappelijk onroerend goed in de plint. In totaal komen er ca. 285 woningen in het complex. De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt. Als alles volgens plan verloopt start de bouw in de eerste helft van 2024.

Anke Huntjens, Bestuurder van Eigen Haard: 'Ik vind het geweldig dat we hier aan de slag kunnen. Het zijn veel woningen voor mensen met een laag en met een middeninkomen. Een brede doelgroep dus. En in een deel van Amsterdam Noord dat volop in ontwikkeling is. We kijken er naar uit om met Ten Brinke myb. de plannen uit te werken en mooie woningen voor onze toekomstige huurders te bouwen.'

'In Amsterdam, een stad die te kampen heeft met een enorm woningtekort en waar woonontwikkelingen op dit moment veel uitdagingen kennen, zijn we als ontwikkelcombinatie ontzettend verheugd dat we in samenwerking met Eigen Haard een prachtig project gaan realiseren in het NDSM-gebied. Onze focus voor dit project ligt voornamelijk op sociale en middeldure huurwoningen, waardoor wonen in deze multifunctionele wijk ook voor de lange termijn betaalbaar blijft' aldus Albert ten Brinke van Ten Brinke en Arjan van der Kooij van myb. Development.

Ten Brinke myb. is op dit moment de erfpachter van de percelen. Die vormen samen kavel A5 op het NDSM-terrein. Eigen Haard koopt naast de sociale en middensegment huurwoningen, de bedrijfsruimtes in de plint om te verhuren. De oplevering van de woningen is voorzien in de loop van 2026.

Woongeluk voor iedereen
Woningcorporatie Eigen Haard verhuurt en beheert ongeveer 57.000 woningen in de Metropoolregio Amsterdam. Met bewoners en partners werkt de corporatie aan goede en duurzame woningen in prettige wijken en zet zich in voor het woongeluk van iedereen.

Ten Brinke myb.
Ten Brinke myb. is een ontwikkelsamenwerking tussen Ten Brinke Vastgoedontwikkeling en myb. Development. Als ambitieuze en snelgroeiende projectontwikkelaar richt myb. zich op het creëren van woon- en werkconcepten in de Randstad en de (middel)grote steden daarbuiten. Met een creatieve, commerciële en functionele visie ontwikkelt myb. zowel nieuwbouw- als transformatieprojecten. Ten Brinke Vastgoedontwikkeling is onderdeel van Ten Brinke, een succesvolle, internationale onderneming op het gebied van projectontwikkeling, bouw en assetmanagement. In ruim 120 jaar is Ten Brinke uitgegroeid tot ontwikkelende bouwer met vestigingen in Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal en Griekenland, die alle facetten van de onroerendgoedmarkt beheerst. Ten Brinke heeft ca. 1.400 medewerkers en ruim 1,2 miljard jaaromzet.