AMSTERDAM - Op 15 april a.s. verschijnt Op zoek naar rust van Erica Pierik. Veel mensen hebben continu last van een ‘vol hoofd’. Gepieker, getob, allerlei gedachten die over elkaar heen buitelen. In de situatie waarin we ons momenteel bevinden, geldt dat nog eens extra. Voor hen is dit boek geschreven.

Herken je het? Die kritische stem in je hoofd die steeds weer zegt dat alles beter kan of anders moet? Steeds bezig met toekomstscenario's, die je tot in detail voor je ziet maar nooit werkelijkheid worden? Dan is Op zoek naar rust van Erica Pierik een feest van herkenning. Met de nodige zelfspot doet Pierik verslag van haar zoektocht. Ze heeft van alles geprobeerd: van meditatie en mindfulness tot timemanagement. Langzaam maar zeker ontdekt zij dat ze niet op zoek is naar rust, maar naar iets anders.

De Amsterdamse Erica Pierik heeft al jaren last van drukte in haar hoofd. Op een dag besluit ze dat het genoeg is geweest. "De hele dag stond mijn brein te ratelen. Ik had denkbeeldige conversaties met anderen, stelde vragen bij alles wat ik deed en vooral ook niet deed… Mijn brein stond voortdurend aan. En dat was ik zat." Ze schrijft een boek over haar zoektocht naar rust. Tijdens het schrijven komt ze erachter dat er iets heel anders achter haar wens zit om rust te vinden. “Ik zocht rust in mijn hoofd, weg van al die razende gedachten. Maar ik zocht ook rust in mijn leven. Ik wilde niet almaar hoeven verbeteren.” Of ze uiteindelijk de felbegeerde rust vindt, blijft tot het einde toe spannend. Op zoek naar rust is vanaf 15 april verkrijgbaar bij de boekhandel.

Over de auteur
Erica Pierik (1975) studeerde onder andere kunstgeschiedenis en religiestudies in Nijmegen en Amsterdam en werkt als freelance tekstschrijver en auteur. Haar debuut Een boek over wereldvrede is goed ontvangen. Ook schrijft ze blogs en artikelen (https://www.ericapierik.nl/), waarin trouw blijven aan haar waarden in deze complexe tijd, vaak centraal staat. Erica woont en werkt in Amsterdam.

Flaptekst van Op zoek naar rust
Chaos in je hoofd. Te veel gedachten, te veel prikkels, te veel stemmen. En wat je ook probeert om rust te krijgen…het lukt je niet. Herkenbaar? Dan is Op zoek naar rust van de Amsterdamse schrijfster Erica Pierik een verrukkelijke verademing.

Te midden van alle dagelijkse waan en rumoer over hoe mooi het ideale leven kan zijn, vertelt Pierik zonder enkele gêne over haar innerlijke dialogen die haar voortdurend aansporen een goed en verantwoord leven te leiden. Ondertussen is ze zo gericht op ontspanning en rust, dat ze er eigenlijk heel druk mee is. Door hier dagelijks over te schrijven wordt haar doel een ware literaire missie. Met de nodige humor laat Erica Pierik haar lezers kennismaken met haar o zo menselijke zoektocht naar balans.Bibliografische gegevens
Titel: Op zoek naar rust | Auteur: Erica Pierik | ISBN: 9789079735204 | NUR: 320 – Literaire non-fictie |Uitgever: Uitgeverij Het Hogeland | Verschijningsvorm: Paperback | Aantal pagina’s: 204 | Formaat: 115 x180 mm | Verschijningsdatum: 15 april 2021 | Prijs: 18,50 | https://www.ericapierik.nl/