AMSTERDAM - De Amsterdamse dierenambulance heeft gisteren een zwakke en gewonde buizerd uit een achtertuin aan de Apollolaan gered. Het dier was tegen het raam aangevlogen en kon niet op eigen kracht wegkomen, waardoor hij het doelwit werd van andere vogels.

"Eksters en kraaien begonnen 'm aan te vallen", aldus vogelopvang De Toevlucht, waar het dier naartoe is gebracht. "Dat doen ze om de buizerd weg te jagen, omdat ze hem zien als bedreiging. Maar die kon geen kant op, dus de dierenambulance is gelukkig op tijd gekomen. Anders gaan de andere vogels net zolang door tot de buizerd dood is."

De hulpverleners wisten de vogel te redden van zijn belagers en hebben hem zo snel mogelijk vervoerd. "We hebben ervoor gezorgd dat hij zo min mogelijk stress erbij heeft gekregen."

Overleven
Na een goede nachtrust in de opvang maakt de buizerd het naar omstandigheden goed. "Gelukkig wel ja. Hij heeft zelfs al weer wat gegeten en zit nu bij twee andere buizerds in een hok. Het ziet er naar uit dat hij het gaat redden."