AMSTERDAM - Op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni om 12:00 uur, gaat het Verzetsmuseum weer open. Bezoekers moeten vooraf via de website een eticket met vaste starttijd aanschaffen, zodat het aantal bezoekers dat tegelijk in het museum aanwezig is beperkt blijft, en er anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

“Het is heel fijn dat we weer bezoekers kunnen ontvangen” vertelt directeur Liesbeth van der Horst, “al is het met beperkende maatregelen. Voor Verzetsmuseum Junior zijn er nu aparte toegangskaarten; daar kunnen hooguit vier gezinnen tegelijk binnen. Verder hebben we allerlei hygiënemaatregelen en instructies voor de looproutes. Er zijn extra medewerkers om alles in goede banen te leiden. Omdat onze balievrijwilligers veelal kwetsbare ouderen zijn die nu niet kunnen werken, zetten we kantoorpersoneel in, en medewerkers van KLM, die zich onder de noemer ‘Blauw Helpt’ aanbieden voor vrijwilligerswerk.”

Mode op de bon verlengd
De zeer succesvolle wisseltentoonstelling Mode op de bon was al vlak voor de coronacrisis verlengt tot en met 6 september. “De tentoonstelling trok erg veel Nederlandse bezoekers dus we hopen dat er nu ook veel Amsterdammers gaan komen.”

Tickets
Bezoekers moeten online hun ticket met vaste toegangstijd kopen. Dit kan via tickets.verzetsmuseum.org/nl/tickets voor het Verzetsmuseum en tickets.verzetsmuseum.org/nl/junior/tickets voor Verzetsmuseum Junior.

Verzetsmuseum Junior op wielen
Nu de basisscholen en de buitenschoolse opvang weer beperkt geopend zijn, kan ook de reizende tentoonstelling Verzetsmuseum Junior op wielen weer worden geboekt. Vorige week stond de vrachtwagentrailer al bij de Jozefschool in Aalsmeer. De omvang van de groepen is gehalveerd en er wordt extra schoongemaakt. Voor meer info: www.verzetsmuseum.org/museum/nl/onderwijs/junior-op-wielen