AMSTERDAM - Verzetsmuseum Amsterdam schenkt de inkomsten uit museumbezoek op Tweede Kerstdag aan United We Stand. Deze stichting levert humanitaire hulp aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Het museum sluit zich hiermee aan bij een initiatief van het Airborne Museum in Oosterbeek.

"We zien dat de waarden waar wij in het Verzetsmuseum voor staan, wereldwijd onder druk staan, helaas ook dichtbij huis, in Europa", vertelt directeur Liesbeth van der Horst. "Net als in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog lijden in Oekraïne onschuldige burgers onder een gewelddadige, buitenlandse bezetter en oorlogsgeweld. Dit dreigt door de duur van de oorlog en conflicten elders in de wereld op de achtergrond te raken. Door deze actie hopen we bij te kunnen dragen aan hernieuwde aandacht en bieden we samen met onze bezoekers enige hulp."

Gratis Catalogus

Het museum nodigt iedereen uit om op Tweede Kerstdag een bijdrage te leveren door een bezoek te brengen aan het museum en zo de steun aan Stichting United We Stand te vergroten. Ook Museumkaart- en Stadspashouders dragen bij. Om zo veel mogelijk mensen te motiveren op 26 december naar het Verzetsmuseum te komen, ontvangt iedere tiende bezoeker die dag gratis een museumcatalogus ter waarde van €19,50.

Het Verzetsmuseum is op Tweede Kerstdag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Tickets kunnen online worden besteld op www.verzetsmuseum.org of gekocht bij aankomst in het museum. Plantage Kerklaan 61, Amsterdam.

Meer informatie over Stichting United We Stand is te vinden op www.stichtingunitedwestand.nl