AMSTERDAM - Doet Nederland het nou slechter dan andere landen met prikken en priklocaties? Nu: de informatievoorziening is hier in Amsterdam per week anders!

Buurtbewoneres waren zo blij en zijn blij dat er buurtgerichte locaties zijn, een plek in de buurt waar je gevaccineerd kunt worden… Echter ‘iemand’ bij de RIVM wil alles via de strenge regels laten lopen. Dus buurtgericht vaccineren is tijdelijk ingetrokken. Men moet naar de Rai toe en andere vaste locaties.

Hoe goed lezen bewoners in Amsterdam? Matig, want tientallen bewoners kwamen met oude GGD-flyers binnen, met buurtkrantjes waar het in stond waar men gevaccineerd kon worden en meer! “In Frankrijk kun je zo overal binnenlopen”, hoorden we. “Maar in Nederland kan dat niet!” Toch als men de kranten leest, de sites leest , zou men het meegekregen moeten hebben hoe het nu op dit moment wel werkt.

Mensen die deze middag 0800-7070 GGD Amsterdam probeerden te bellen, kwamen ook niet altijd verder; “Op dit moment is dit nummer niet bereikbaar …” en werden ook 80-jarigen met oproep die zelf telefonisch een afspraak wilden maken, doorverwezen naar de website van de GGD om daar dan een afspraak te maken.

De uitspraak van een teleurgestelde bezoeker van een van de wijkgerichte vaccinatieplekken was : “En als iets niet telefonisch kan, dan maken we weer ouderen afhankelijk van jongeren…!”