AMSTERDAM - Een spectaculair cadeau voor de leerlingen en leerkrachten van Basisschool De Rivieren in Amsterdam. Bij zijn afscheid heeft de vertrekkend directeur besloten om de school te verrassen met een uniek evenement waarbij digitale geletterdheid voor één dag de hele school overneemt. Met een veelzijdige en boeiende benadering worden de leerlingen ondergedompeld in de nieuwste digitale ontwikkelingen. Wat een bijzonder cadeau van een vertrekkend directeur, dat aantoont hoezeer hij de inzet van de leerkrachten waardeert en begrip heeft voor de uitdagingen waarmee zij dit jaar te maken hebben gehad.


Er werd vandaag een mediafeest georganiseerd dat plaatsvond in samenwerking met Mediawegwijs, een toonaangevend bedrijf op het gebied van mediaonderwijs. Dit evenement was een ware sensatie en had tot doel om zowel leerlingen als leerkrachten op enthousiaste wijze kennis te laten maken met de nieuwste digitale ontwikkelingen.


Het motief achter dit bijzondere gebaar is de erkenning van de vertrekkend directeur dat de leerkrachten het afgelopen jaar hard hebben gewerkt, ondanks de uitdagingen van het lerarentekort en de toenemende werkdruk. Hij gunt hen een moment van verrijking en inspiratie door de leerlingen op deze dag onder te dompelen in de wereld van digitale geletterdheid.


Tijdens het mediafeest, dat plaatsvond op beide locaties van de school, werden de leerlingen getrakteerd op een reeks innovatieve mediawijze lessen. Van het programmeren met Bee-Bot tot het maken van levende tekeningen met augmented reality, het ontwerpen van droomhuizen in 5D, het maken van zelfrijdende auto' s, VR en schrijven met 3D-pennen, alle groepen van groep 1 tot en met 8 kregen de kans om op speelse en educatieve wijze kennis te maken met alle facetten van digitale geletterdheid.


Een van de hoogtepunten van het mediafeest was de indrukwekkende lipdub, waarbij de school samen met Mediawegwijs een videoclip produceerde waarin de creativiteit en samenwerking van de leerlingen werden benadrukt. Deze unieke ervaring heeft de leerlingen niet alleen nieuwe vaardigheden en inzichten gebracht, maar heeft ook bijgedragen aan het bevorderen van mediawijsheid binnen de school.


Het mediafeest, georganiseerd door Basisschool De Rivieren in samenwerking met Mediawegwijs, was niet alleen een geweldig afscheidscadeau van de vertrekkend directeur, maar ook een welverdiende beloning voor de leerkrachten die zich onvermoeibaar hebben ingezet dit jaar. Het heeft een inspirerende afsluiting van het schooljaar geboden en de leerlingen enthousiast gemaakt voor de digitale toekomst.


Aan het einde van het feest werd er een hologram gemaakt van de directeur zodat ze hem op kunnen roepen als ze hem missen.