AMSTERDAM - De Albert Heijn aan het Museumplein is na een flinke verbouwing sinds vandaag weer open. In de winkel vind je nu nog meer verse producten en nieuwe foodconcepten. Zo biedt de sushibar voortaan ook ter plekke gemaakte poké bowls en Bam tuk - streetfood uit Vietnam, Thailand en Indonesië. De eerste reacties van klanten zijn positief. Supermarktmanager Savas Mese: "We krijgen veel complimenten over het eigentijdse interieur en het uitgebreide assortiment."

De winkel bevindt zich onder de grond van het Museumplein, en de ingang is tegenover het Concertgebouw. In deze culturele buurt wil de Albert Heijn de plek zijn waar je terecht kunt voor de kunst van lekker en vers eten. Voor alle momenten is er aanbod, ook voor als je bijvoorbeeld onderweg bent. Er zijn verschillende soorten koffie to go (ook met plantaardige melk), smoothies, belegde broodjes en sandwiches. Bij de Dopper Water Tap kun je je eigen fles met fris drinkwater vullen.

Heel veel vers

Op het versplein vind je behalve heel veel groente en fruit ook een groot aantal gemakkelijke en verse maaltijden. Dat aanbod is uitgebreid en heeft een nieuwe, opvallende opstelling gekregen. Met deze gemaksoplossingen zijn kwaliteit, gezondheid, snelheid en variatie voor iedereen binnen handbereik. Savas Mese: "Van zelf koken, tot volledig vers klaargemaakte maaltijden, voor een persoon of het hele gezin. Wij zijn de eerste Albert Heijn in Nederland met dit concept en deze presentatie."

Voedselbank

Vlak voor de verbouwing gaf de winkel de overgebleven voorraad vers en diepvries aan Voedselbank Amsterdam. Dat had een waarde van zo'n 15.000 euro. "Weggooien is natuurlijk zonde. We hebben een goede samenwerking met de voedselbank. Heel fijn dat wij op deze wijze extra hebben kunnen helpen", aldus de supermarktmanager.

Albert Heijn Museumplein aan de Van Baerlestraat 33a is alle dagen open van 8:00 tot 22:00 uur.