AMSTERDAM - Rijkswaterstaat en IXAS werken aan de uitbreiding van de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen: de Gaasperdammerweg. Dat geeft soms geluidsoverlast of andere hinder.

Van maandag 4 september tot en met 11 september zijn de verbindingsbogen van de A2 richting Utrecht naar de A9 richting Diemen/Almere en naar de A9 richting Haarlem/Schiphol ’s nacht gedeeltelijk of helemaal dicht.

Vrijdag 8 september

Van vrijdag 8 september 22:00 uur tot maandag 11 september 5:00 uur brengen ze een nieuwe laag asfalt aan op het viaduct. Vrijdagnacht en zaterdag frezen ze bestaand asfalt, brengen ze puinfundering aan en maken ze de eerste laag asfalt.

Zaterdag 9 september

Zaterdagnacht plaatsen ze een geleiderail op het viaduct en langs een deel van de A2. Zondag brengen ze overdag de tweede laag asfalt aan. In de avond en nacht zetten ze de belijning op de weg en plaatsen ze de laatste delen van de geleiderail op het viaduct. Na het weekend rijdt het verkeer over het verbrede viaduct.

Hinder en afsluitingen

De werkzaamheden kunnen zorgen voor geluidsoverlast en licht in de omgeving.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren zijn twee verbindingsbogen dicht:

  • van de A2 richting Utrecht naar de A9 richting Diemen/Almere
  • naar de A9 richting Haarlem/Schiphol.

Beide bogen zijn dicht op maandag 4 tot en met donderdag 7 september in de nacht tussen 23:00 en 5:00 uur en het hele weekend van vrijdag 8 september 22:00 uur tot maandag 11 september 5:00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via A10/A1.