AMSTERDAM - De veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland gaat het Bloesempark in het Amsterdamse Bos afsluiten voor bezoekers als de situatie daar niet snel verbetert.


Gisteren werden er veel beelden gedeeld van mensen die massaal naar het bloeiende Bloesempark waren gekomen om te genieten van het lekkere weer. Daarbij leken de meesten echter geen rekening te houden met het advies om 1.5 meter afstand van de medemens te houden.

Eerder vandaag liet de veiligheidsregio al weten het park extra goed in de gaten te houden. Net als gisteren lijkt het erop dat mensen ook vandaag weer naar het bos trekken om van de vrije zondag gebruik te maken.

De gemeente waarschuwt nu dat de veiligheidsregio het park gaat sluiten als de situatie niet snel verbetert.

Markten
De veiligheidsregio in Amsterdam kondigt daarnaast aanvullende maatregelen aan voor markten. De kraampjes moeten beter verspreid worden over het terrein zodat mensen 1.5 meter afstand kunnen houden. Als dat niet past krijgen de kraampjes waar voedselproducten worden verkocht voorrang op de kraampjes waar allerhande spullen worden verkocht.

Daarnaast mag eten dat gekocht is bij kramen die vers eten bereiden, niet op de markt gegeten worden. Marktkramen mogen ook geen stoelen of andere uitstallingen meer voor de kraam zetten die mensen uitnodigen om te blijven hangen.

Verder moeten er op alle markten waarschuwingsborden geplaatst worden waarop staat dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. Ook andere voorwaarden over dit besluit worden hierop kenbaar gemaakt. De gemeente geeft aan dat ze toezicht houdt op de naleving van de voorwaarden en zal monitoren of het niet alsnog te druk wordt.

De voorzitter van de veiligheidsregio, burgemeester Halsema van Amsterdam, meldt dat dit besluit elk moment ingetrokken of gewijzigd kan worden, afhankelijk van de situatie.