AMSTERDAM - De herinrichting van de Marnixstraat gaat verder. Zaterdag 1 april start de vervanging van de tramrails met komende tien dagen veel geluidsoverlast. Van vrijdag 7 t/m maandag 10 april ook ’s nachts. In dat weekend rijden tram 7 en 10 om.

Komende weekend verschijnen de bouwhekken en gaan de omleidingen voor auto- en fietsverkeer in. Maandag 3 april begint GVB eerst met het verwijderen van de bovenlaag van de trambaan op het hele stuk van de brug over de Leidsegracht tot voor DeLaMar. Dat doen ze met drilboren en levert tot in de avond flinke geluidshinder op. Vanaf vrijdag 7 april wordt 24 uur per dag doorgewerkt om snel ook de onderlaag weg te ‘jekkeren’ zodat de trams maandag 10 april om 05.00 weer kunnen rijden. Dit levert het hele weekend veel geluidsoverlast op, ook ’s nachts. Na dit heftige weekend wordt de trambaan tot eind april verder afgebouwd en is er hoofdzakelijk alleen nog overdag geluidshinder. In mei start het leggen van het natuursteen. Naar verwachting is de Marnixstraat in augustus gereed.

Verkeershinder

Vanaf 1 april is de Marnixstraat afgesloten voor autoverkeer op het deel vanaf de Leidsekade tot het Leidseplein. Ook voor fietsers zijn er omleidingen. Taxi’s rijden deze periode af en aan via de Weteringschans. In het weekend van 8 en 9 april is er een omleiding voor tramlijn 7 en 10. Tot in augustus levert het werk steeds wisselende verkeerssituaties op. Kijk voor meer informatie (o.a. kaartjes) bij omleidingen.