AMSTERDAM - Er zijn een aantal geluksvogels die a.s maandag 6 maart simultaan mogen schaken tegen de grootmeester Sara Khadem.

Een van hen is oud-Tweede Kamerlid en Nieuwspoortlid Gonny van Oudenallen. “Geweldig! Ik heb al eerder mee mogen schaken in Den Haag (torentjesschaak) en dan meestal tegen mannelijke grootmeesters(o.a. Magnus Carlsen, Wesley So, Fabiano Caruana en Vladimir Kramnik). Erg bijzonder om nu te mogen spelen tegen deze 25 jarige vrouwelijke grootmeester Sara Khadem!”

Deze simultaanwedstrijd valt onder de titel “Kamerschaak”. En wordt gespeeld in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Bij het vroegere ‘Torentjesschaak’ waren er gemiddeld 30 deelnemers, vaak ambtenaren, journalisten, lobbyisten, zittende kamerleden tot oud -Tweede en oud-Eerste Kamerleden, ministers of staatssecretarissen.

Schaken is een denksport waar veel mensen plezier aan beleven. Ook in Nederland zijn diverse jonge vrouwen al jong aan het spelen: zo als bijvoorbeeld Machteld van Foreest die in 2022 al op 15-jarige leeftijd de Kampioen van Nederland werd!