AMSTERDAM - Briljantjes tv nu met de makers en spelers van het stuk ‘Radio Oranje’ dat 4 en 5 mei 2022 in de Koninklijke Wachtruimte van het CS te Amsterdam wordt gespeeld…

De dames Anne-Rose Bantzinger en Wilma Bakker van Cabaretgroep de Watergeus/Theater na de Dam, over hun voorstelling op 4 en 5 mei a.s. Over Radio Oranje en Jetje van Radio Oranje! "Er zijn een beperkt aantal plaatsen, dus grijp uw kans, ook omdat de plek heel bijzonder is”: aldus de dames. Zie Bontenblauw.nl.

Daarnaast in deze aflevering van Briljantjes tv.: ‘Prachtig als je werken naar St Petersburg mogen in het museum voor Moderne Kunst aldaar… en dan breekt de oorlog uit…!’ Kunstenaar Willem van Weeghel heeft het benauwd.. zijn mooie kinetische werken(met motortjes aangestuurde kunstwerken) zijn groots uitgezet in Rusland. Daar mocht hij terecht trots op zijn. Maar de grenzen zijn nu te gevaarlijk, dus gelijk 2 weken na de opening terugsturen bleek geen optie. Een groot interview volgt nog. Wel werk van hem te zien: op de Kunstrai’22 deze maand te zien in april 2022 in Amsterdam.

En waarom Mata Hari een belangrijke rol in het leven en gedicht van Loes Raymakers speelt. En kunstenaar Chris Berens met zijn dromerige werken met aan de slag… Bij de laatste opening in maart 2022 ontdekte dat hij zo goed verkocht, dat hij eigenlijk niets mee terug naar huis hoeft te nemen….(zondag 10 april 2022 laatste dag om zijn werken bij Jaski Gallery in Amsterdam te zien…).

Interviews en editing door Gonny van Oudenallen en mooie tips van diverse ondersteuners! Dit alles op Salto 1 tv op maandag 11 april 2022 om 19.00uur en daarna mocht u het missen: terug te zien bij Briljantjes tv W 92 op de Salto website.