AMSTERDAM - Vandaag maakte burgemeester Femke Halsema de uitslag bekend van; Amsterdammer van ’t jaar 2021; En de winnaar is...: Jason Bhugwandass


De jury van de organiserende Stichting Discussiëren Kun Je Leren, heeft zich gebogen over wie degenomineerden zijn. De winnaar, Jason Bhugwandass (24) ’ervaringsdeskundige’; strijdt tegen gesloten inrichtingen jeugdzorg.

‘Jongeren hebben in diverse gevallen zorg nodig en geen gevangenis’. Hij heeft zijn 7 mede-genomineerden ‘verslagen’ door keuze van het publiek: 26% van alle stemmen waren voor hem. Deze nieuwe winnaar mag zich een jaar ‘Amsterdammer van ’t jaar’ noemen!

Even leek het in 2019 of deze titel ‘Amsterdammer van ’t jaar’ verdwijnen zou, maar die is gelukkig behouden gebleven. Dankzij externe sponsoren en een eenmalige bijdrage van de Gemeente Amsterdam. At5 ondersteunt het project ook.

Begin 2023 kan men -als de financien geregeld zijn -weer mogelijke kandidaten aanleveren bij Amsterdammer van ’t jaar. Wethouder Rutger Groot Wassink (Diversiteit) schreef in een brief aan de gemeenteraad dat een nieuw stadsbestuur met het onderwerp aan de slag gaat. Dat bestuur is er nu bijna! Dus er is hoop!