AMSTERDAM - In Bitterzoet in Amsterdam werden op maandag 20 november de Amsterdamse Grachten Awards uitgereikt door Radio 2 DJ Wouter van der Goes. Er werden awards uitgereikt in 5 categorieën, in aanwezigheid van een gezellig gevulde zaal.


Vóór de award-uitreiking was er door de medewerkers van rederijen de mogelijkheid om te nomineren, en later te stemmen, voor de 5 awards. Daar is gretig gebruik van gemaakt; in totaal zijn meer dan 900 stemmen uitgebracht.

Op de feestelijke uitreiking gingen de awards uiteindelijk naar Sannah van Dijk (beste duty-manager), Mario Ophof (langsvarende rondvaartschipper), Matthijs Meijer (reddingsactie van het jaar), de Lieve (mooiste rondvaartboot) en Dex Lorist (vriendelijkste rondvaartschipper).
Op de bijgaande foto zijn Matthijs en Mario vertegenwoordigd door collega’s, omdat ze er zelf niet bij konden zijn.

De Amsterdamse Grachten Awards zijn een initiatief van Rondvaartschipperworden.nl en Vaarplezier.nl, om het werken in de rondvaart en de samenwerking tussen de verschillende partijen te benadrukken. Er is meteen besloten om de Awards in 2024 opnieuw uit te reiken, wederom in november. In tussentijd nodigen we iedereen van harte uit mee te varen tijdens het Amsterdam Light Festival van 30 november t/m 21 januari a.s.