AMSTERDAM - Boskalis voert deze zomer, in opdracht van Rijkswaterstaat, zes weken lang groot onderhoud uit op de A10 West. Van 24 juli tot 4 september 2017. Wil je weten hoe je straks moeten rijden, waar de bus stopt of hoeveel last je krijgt van de werkzaamheden? Kom dan naar de inloopavond op donderdag 29 juni in B.A.C.K., Bos en Lommerweg 361.

Medewerkers van Rijkswaterstaat, Boskalis en het openbaar vervoer staan klaar om vragen te beantwoorden over de afsluiting, de omleidingen en de mogelijke overlast van de werkzaamheden. Je kunt tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen zonder aan te melden.

Wat gaat er gebeuren?
Van maandag 24 juli tot en met zondag 13 augustus is de weg in zuidelijke richting (buitenring) afgesloten voor verkeer vanaf de Basisweg (S102) tot knooppunt Nieuwe Meer. Daarna werkt Rijkswaterstaat drie weken op het deel in noordelijke richting (binnenring). Van maandag 14 augustus tot maandag 4 september is de weg afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer tot de Basisweg (S102). Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A5, A9, A4 en via de A10 Noord.

Tien jaar onderhoudsvrij
De A10 West krijgt nieuw asfalt op de hoofdrijbaan, toe- en afritten en parallelwegen. Alle voegen in het wegdek bij bruggen en viaducten worden vernieuwd. Er komen nieuwe matrixborden en Rijkswaterstaat verbetert de afvoer van regenwater. Na de werkzaamheden heeft de A10 West de komende tien jaar geen groot onderhoud meer nodig.

Kijk voor meer informatie op: www.rijkswaterstaat.nl/A10West.