AMSTERDAM - Het speelpark Tunfun onder het Mr Visserplein is door ‘recente strengere Lockdown maatregelen en het gebrek aan perspectief’ voorgoed gesloten en heeft zijn faillissement aangevraagd.


TunFun werd in 2003 geopend in de voormalige autotunnel onder het Mr. Visserplein. De tunnel, die eerder gebruikt werd om autoverkeer onder dit plein te leiden richting IJtunnel, werd aan het plezier voor kinderen ‘gegeven’.

In de jaren die volgden groeide de indoorspeeltuin uit tot een begrip in de stad. En kwamen er extra files op de Weesperstraat bij… Sinds het begin van de coronacrisis in maart 2020 bleven de deuren gesloten. Daardoor vielen de inkomsten weg, terwijl de kosten doorliepen.

TunFun spreekt van ‘een weinig coöperatieve houding van de gemeente om tot een behoud van TunFun voor de stad te komen’. Het park moest een investering van circa 700.000 euro 2018 en 2019 doen, na ‘zeer strenge brandveiligheidseisen’ van de gemeente.

De coronacrisis doet het speelpark nu – twee jaar later – alsnog de das om. Sommige buurtbewoners vragen zich af 'of de Tunnel weer open kan voor verkeer’.