AMSTERDAM - Dieren hebben soms ook een wratje. Maar dierenartsen doen daar niet altijd wat aan. Echter tuinbonenschillen ….verrichten wonderen!


In tijden dat veel voor dieren wordt gedaan is het moeilijk bij sommige dierenartsen om een lelijke wrat weg te halen bij bijvoorbeeld een hond. Bij mensen kan alles plaatselijk, maar bij dieren blijkbaar niet. Terwijl bij dieren men meestal het beestje een roesje moet geven om iets weg te halen. Tegen soms hoge kosten. Alsmede dat bij oudere dieren een roesje niet zomaar gegeven wordt.

In Amsterdam was een eigenaar van een hond het hier eigenlijk niet mee eens. Bij mensen kan een wratje dus zo zonder algehele narcose weggehaald worden. Waarom een goedaardig wratje bij een dier dan niet? Want het is behalve geen fijn gezicht, niet fris als mensen een dier bijvoorbeeld over de kop aaien die een wrat op die plek heeft zitten…

De eigenaar ging het verhaal doorvertellen en kreeg de volgende tip; “Tuinbonenschil gebruiken”. Het werd opgezocht op internet en jawel al jaren bestaat het volgende middel; “Binnenzijde tuinbonenschil voor gebruik bij wratjes”. De prijs van tuinbonen valt mee…! Het middel werd uitgetest op de wrat bij de hond en dit dagelijks meerdere keren per dag.. De wrat slonk en viel eraf (Het blijkt dat het ook voor menselijke wratjes opgaat).

Dus voor iedereen die een huisdier heeft met een wrat; Probeer het eens met de schil van een tuinboon. Prettiger gezicht en hygienisch voor de mens en ….een methode die vele euro’s goedkoper is dan via een roesje bij de dierenarts. Een tip waar iedereen blij van wordt!