AMSTERDAM - Na de première eerder dit jaar in Den Haag en een warme ontvangst op dansfestivals in Beijing en St. Petersburg is SOUL #2 Performers op dinsdag 2 oktober te zien in Amsterdam in Theater Bellevue. Het is de tweede voorstelling uit de openhartige SOUL-serie; een multidisciplinair vierluik waarmee choreografenduo Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud steeds vanuit een nieuw perspectief de menselijke ziel blootlegt. SOUL #2 Performers is op landelijke tournee in september en oktober 2018.


SOUL #2 Performers – de mens achter de danser
Dansers zijn magiërs die spelen met tijd, ruimte en emoties. Met hun lichaam zijn ze in staat tot prestaties die niet onderdoen voor die van een topatleet. We veronderstellen wel eens dat ze wezenlijk ánders zijn dan wij, het publiek in het pluche. In het imponerende en tegelijkertijd intieme SOUL #2 Performers lichten choreografen Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud de dans en dansers van hun voetstuk, zónder de kunst met een grote K voor de ogen van het publiek uiteen te laten spatten. Wat begint als een zoektocht van de choreografen naar de ziel van hun dansers, mondt tijdens de voorstelling uit in een verbond tussen de artiesten en hun publiek.

Het publiek krijgt tijdens SOUL #2 Performers een zeer persoonlijke blik in de binnenwereld van zeven top-performers die afkomstig zijn uit verschillende dansgeneraties. Ze delen hun verhalen in zowel dans als tekst<1/>. Onder hen zijn onder andere David Krugel (voormalig Nederlands Dans Theater 3) en Kinda Gozo, die onlangs werd genomineerd voor de Piket Kunstprijs 2018.

SOUL-serie - nieuw hoofdstuk in avontuurlijk oeuvre
Met de - onafhankelijk van elkaar te bekijken – voorstellingen uit de SOUL-serie bouwen Meyer en Chaffaud aan een nieuw hoofdstuk binnen hun avontuurlijke oeuvre. Tijdens SOUL #1 Audience ging de vierde wand – de grens tussen het danspodium en publiek- in rook op, wat leidde tot lovende kritieken en publieksreacties. In SOUL #2 Performers vindt de toenadering tussen de performers en de bezoeker plaats door de focus op de binnenwereld van de dansers te leggen.

Over MEYER-CHAFFAUD (Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud)
In hun artistieke carrière ontwikkelden Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud zich van excellente dansers bij toonaangevende gezelschappen als Nederlands Dans Theater 1 en Batsheva Dance Company tot prijswinnende dansmakers van wie het werk te bewonderen was bij onder andere Scapino Ballet Rotterdam, Introdans, Dance Works Rotterdam en Korzo Producties. De danstaal van MEYER-CHAFFAUD is ruig, poëtisch en altijd persoonlijk. Met hun eigenzinnige en tegelijkertijd fijnzinnige aanpak weten Jérôme en Isabelle een publiek van zowel dansliefhebbers te bekoren als een nieuwe generatie theaterpubliek voor de dans te winnen. SOUL #2 Performers is de tweede MEYER-CHAFFAUD productie sinds de choreografen in 2017 hun vleugels uitsloegen na een jarenlange intensieve samenwerking met dansproductiehuis Korzo.

SOUL #2 Performers
Di 2 oktober in Theater Bellevue, 20.30 uur
Tickets: €17,50 / €15,00 (Stadspas), €11,00 (Member/Student/CJP)
Info & tickets: https://www.theaterbellevue.nl/agenda/1726/Meyer_Chaffaud/SOUL_2_Performers/