IJMUIDEN - Op zondag 13 november en op zondag 11 december van 14.00 uur tot 15.00 uur geeft Cor Oudendijk in het IJmuider Zee- en Havenmuseum een presentatie over de geschiedenis van de sluizen van IJmuiden met speciale aandacht voor de bouw van de nieuwe Zeesluis IJmuiden. Cor Oudendijk, voorzitter van het museum, heeft 11 jaar gevaren op de grote vaart, was 12 jaar bergingsexpert bij voormalig sleep- en bergingsbedrijf Wijsmuller, 10 jaar Havenmeester van Amsterdam en daarna Rijkshavenmeester van het Noordzeekanaal gebied.

De presentatie duurt een uur en na afloop is er gelegenheid om met begeleiding de expositie ‘Op de sluizen van IJmuiden’ te bezoeken en een themafilm te zien in de filmzaal. Nu bezoekerscentrum SHIP voorlopig is gesloten hoopt het museum hiermee in een behoefte te voorzien om het publiek te informeren over deze unieke werken. Het museum ligt ook op loopafstand van het sluizencomplex. Het bijwonen van de presentatie kost euro 5,00, inclusief een kopje koffie of thee, maar exclusief entree voor het museum. De museumkaart is geldig.

Inschrijven vooraf voor deze middagen kan via de website van het museum www.zeehavenmuseum.nl. Adres: Havenkade 55, IJmuiden.

Het is ook mogelijk deze themamiddag aan te vragen voor besloten groepen, vanaf 8 personen, op een andere dag en tijdstip. Dit kan ook buiten de reguliere openingstijden. Meer informatie hierover kan men inwinnen bij de administratie van het museum (tel. 0255 538 007).