AMSTERDAM - Kunstenaar Mirelva Berning heeft, via Werkgroep Kunst en Cultuur Mokum, ruimte gekregen om 4 van haar werken midden op de Nieuwmarkt in Amsterdam te hangen!

Nou ja midden op.., het is in het midden van de Nieuwmarkt in de mooie zaak Jellien’s Nailstudio. Jellien, nagelspecialiste en eigenaar van deze Salon zegt; “ Je hoort steeds meer dat er geen ruimte is om kunst op te hangen. Daarom vind ik het leuk om te helpen door het werk van een kunstenaar hier te tonen. “

Mirelva Berning is bekend in Amsterdam, een kunstenaar met een bijzondere voorgeschiedenis, die bij Outsider Art, bij de Hermitage ook haar werk mocht hangen. Net als op diverse plekken in en buiten Amsterdam. En dan nu in een mooie Salon! Eigenaresse Jellien meldt nog: ‘Mijn klanten komen uit de buurt, maar ook van buiten Amsterdam met een brede interesse. Kunst kijken is een extra plezier als je geduldig moet wachten tot je vinger- en/ of teennagels klaar zijn!”

Werkgroep Kunst en Cultuur Mokum is een initiatief van een aantal Amsterdammers die zelf kunstlievend en kunstenaar zijn. Via het wijkcentrum d’Oude Stadt, waar diverse wijkraadsleden meedenken, komen zij aan plekken en plekjes in o.a. het centrum van de stad. Daar helpt de werkgroep dan een kleine tentoonstelling regelen, want kunst … hoort bij het leven!