AMSTERDAM - Rob Bril, dakloos, vorige week nog uitgebreid in Het Parool, had de tent voor Shaffy en zijn nieuwe tent ‘netjes’ gestald in het Eerste Weteringplantsoen in Amsterdam: nu plots zijn de tenten weg!


“Ik ben bestolen”, hoorden buurtbewoners Rob Bril, dakloos luidkeels uiten. Shaffy, zijn mooie hond keek ook wat beduusd. “Plots’ waren hun dakloosverblijven weg. De ene tent had Rob net bij elkaar gespeeld met zijn gitaar en bij Carl Denig op de Weteringschans gekocht. De andere had ie al en Shaffy lag daar steeds heerlijk te slapen.

“Ik sta in afwachting voor een andere verblijfplaats na het Leidseplein even hier. Mijn ligfiets moet gerepareerd worden, ik zou een nieuwe fietskarretje moeten hebben en speel op het Leidseplein om mijn uitgaven te dekken.” zegt de aangeslagen Rob Bril.

Tot nu toe zegt de politie er niets van te weten, handhaving zou het ook niet gedaan hebben. En niemand wil geloven dat er buurtbewoners zijn die tijdens Shaffy en Rob’s afwezigheid de boel even ‘opgeruimd hebben’, want dat zomaar doen komt overeen met..diefstal!

Want al heb je overlast, al is het niet het prettigst om met een stukje rafelrand van de stad te maken te hebben: echter zonder grond mogen handhavers, politie of buurtbewoners niet aan andermans eigendom komen! Morgen komt er een buurtonderzoekje..; Iemand moet in hartje centrum bij de Weteringschans toch gezien hebben dat 2 tenten en een grote ronde mand(met o.a. hondenvoer) zomaar verdwenen zijn?

Juist vanavond was er een grote heftige regenbui…… ”Ik als dakloze moet nu een droge plek vinden, maar waar” aldus Rob Bril. Ondertussen is er een kleine crowdfunding gestart. Want Shaffy’s kluif, riem en hondenvoer lagen er ook. En ook een dakloze hond en baas mogen geholpen worden, toch?

Donaties kunnen; stichting Zij-krik, rekening nl82 Rabo 039.37.19.154 steunt Shaffy en Rob!!