AMSTERDAM - Een mooi blad voor zij die van lezen en kennis houden is de Parelduiker! De hoofdredacteur is een van de buren in de Kerkstraat van het bekende Wijkcentrum d'Oude Stadt. Op zaterdagmiddag 11 maart van 16 tot 17:30 uur hield De Parelduiker zijn traditionele middag voor abonnees, literatuurliefhebbers en belangstellenden in de Theaterzaal van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade.


Er was een gevarieerd programma: Biograaf Erik de Bruin (boek komt nog) sprak over de strapatsen van Maarten Biesheuvel in diensttijd. Wie kent niet een van de boeken van Biesheuvel of zijn (te horen)stem( zie de podcast van de Bruin/Biesheuvel, die enigszins aan de stijl van Godfried Bomans deed denken!

En expert in de Surinaamse en Caraïbische literatuur Professor Michiel van Kempen gaf antwoord op de vraag ‘Waarom het goed is om met elkaar in de hangmat te duiken, zonder nadenken’: over de zin van het schrijven over een kleine literatuur. Maar ook over de vraag ‘of we nog de kloof over kunnen die in tijden van postkoloniale bewustwording de zwarte schrijver en de witte lezer steeds verder uit elkaar lijkt te drijven’. Actueel!

Stadsdichter Marjolijn van Heemstra besloot de middag met een lezing uit haar nieuwste werk. Zij kwam aangerend van betogingen in.. Den Haag! Na afloop was er gelegenheid tot gesprekken tussen bewonderaars en sprekers.

Het leuke aan de Parelduiker is dat het leesbaar en begrijpelijke teksten zijn en dat een ieder er iets bijzonders van leert! Op het wijkcentrum d’Oude Stadt is een exemplaar van de Parelduiker in te zien en/of daar te lezen! Maar een abonnement nemen… levert u extra fijn leesvoer voor thuis op!

Op de foto: Erik de Bruin links en Prof. van Kempen rechts met blauw shirt