AMSTERDAM - Nu de bioscopen en theaters gelukkig weer open zijn kunnen we ons verheugen op het Taartrovers Film Festival. Deze zomer- en herfstvakantie gaat het festival op tour langs verschillende steden. De start vindt plaats in Eye in Amsterdam van zaterdag 10 t/m vrijdag 16 juli. Aansluitend reist het festival door naar Forum Groningen, waar we van zondag 18 t/m dinsdag 20 juli neerstrijken. In Natlab in Eindhoven ronden we van woensdag 27 oktober t/m zondag 31 oktober de festivaltour af.

Taartrovers Film Festival
Taartrovers is er speciaal voor jonge kinderen van twee tot negen jaar. Je kijkt er niet alleen film, maar gaat ook zelf aan de slag in de Speeltuin van de Verbeelding. Dit is een kunstzinnig landschap met installaties om te ontdekken en mee te spelen. Hier mag je vrij bewegen en alles aanraken!

“Op Pad” is deze keer het verbindende thema en loopt als rode draad door de filmprogrammering en alle installaties. Onderweg kom je van alles tegen, grappige dingen om te onderzoeken. Zo ontdek je spelenderwijs de wereld om je heen en beweeg je niet alleen zelf, maar beweegt alles met je mee!

Films
Bij Taartrovers kijk je korte films. Er zijn programma’s voor peuters en kleuters maar ook voor kinderen van zeven. Er is animatie, live action en documentaire. In het knikkerprogramma ‘Voor het Echie’ dompelen we ons onder in de fascinatie voor knikkers; hoe ze voelen, klinken, rollen en schitteren. Knikkers als kinderschatten. Met de Koreaanse illustrator en animatiemaker MIN Sung-ah gaan we naar buiten in het programma Buitenspelen. Met drie korte films zet dit programma verveling in het zonnetje. Op warme lome dagen, waarop niks lijkt te gebeuren, slaat de verveling toe. Maar eenmaal op pad, blijkt die saaie stille wereld vol beweging, opwinding en spanning. MIN Sung-ah brengt de liefde voor buiten over op het publiek met frisse illustraties en met grote aandacht voor de kleinste details.

Speeltuin van de Verbeelding
Na de film kunnen alle kinderen zelf aan de slag in de Speeltuin van de Verbeelding. Hier ga je op pad en laat je van alles bewegen. Speel met licht en ontdek hoe de vormen veranderen als je beweegt. Fabriceer een flipperkast en laat de knikkers rollen en tollen, breng auto’s in beweging met stop motion en ga hink stap sprong van de ene installatie naar de volgende. Moe van alle beweging? Zak dan weg met een verhaaltje op je oren en beweeg alleen nog in je verbeelding.

Taartrovers en verwondering
Taartrovers ontwikkelt programma’s met speelse installaties en kunstzinnige filmvoorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar. Zo ontstaan er imaginaire werelden die aandacht vragen en ruimte scheppen voor verwondering. Taartrovers laat kinderen onderzoeken, spelen, maken en ontdekken om hen zelf vorm te kunnen laten geven aan hun gevoelens, beelden en verhalen. Hierdoor groeit het zelfbewustzijn en gevoel van eigenwaarde, een mooie basis voor het leven. Taartrovers doet er alles aan om deze programma’s op álle plekken in de samenleving te brengen.

Taartrovers Film Festival 2021
• Zaterdag 10 juli t/m vrijdag 16 juli 2021: Eye in Amsterdam
• Zondag 18 juli t/m dinsdag 20 juli 2021: Forum Groningen
• Woensdag 27 oktober t/m zondag 31 oktober 2021: Natlab in Eindhoven

Meer informatie of kaarten kopen? Ga dan naar: www.taartrovers.nl/festival
De kaarten voor Eye in Amsterdam zijn nu verkijgbaar en de kaartverkoop voor Forum Groningen start 21 juni.