AMSTERDAM - Ruim 80.000 bezoekers zagen de afgelopen maanden de tentoonstelling Kwab. Dutch Design in de Eeuw van Rembrandt. Met nog een paar weken te gaan, kijkt het Rijksmuseum terug op een heerlijke zomer, ook mede dankzij het succes van de Rijksmuseum Escape Game en de beeldententoonstelling Chillida in de Rijksmuseumtuinen.

KWAB. Dutch Design in de eeuw van Rembrandt
Alleen nog deze week is de tentoonstelling KWAB. Dutch Design in de Eeuw van Rembrandt te zien. KWAB is een decoratieve stijl die zijn naam dankt aan de organische, lobbige vormen. In een spectaculair tentoonstellingsontwerp vertellen ruim honderddertig pronkstukken van onder andere Adam van Vianen, Rembrandt en Gabriël Metsu het verhaal van dit revolutionaire Dutch Design van de Gouden Eeuw.

Rijksmuseum Escape Game
Maar liefst 4.300 teams bestaande uit 15.000 deelnemers speelden deze zomer de Rijksmuseum Escape Game. Zij werden uitgedaagd om een geheime formule uit een eeuwenoud boek veilig te stellen. Wegens het grote succes, is de Rijksmuseum Escape Game in de kerstvakantie weer te spelen. De kaartverkoop start medio september.

Chillida in de Rijksmuseumtuinen
De metershoge sculpturen van Spaans-Baskische Eduardo Chillida zijn nog twee weken in de Rijksmuseumtuinen te zien. Chillida geldt als een van de belangrijkste naoorlogse vernieuwers van de beeldhouwkunst en werd vooral bekend om zijn immense stalen sculpturen. Het Rijksmuseum toont negen werken, exemplarisch voor zijn ideeën over zwaartekracht en balans.