AMSTERDAM - De HAVENsafari, de unieke avontuurlijke verhalentour door de Havens van Amsterdam en Zaandam gooit vanaf 14 augustus aanstaande de trossen los voor een nieuwe reeks zomerse vaarten.


Organisator Ellen Klaus: “de Havensafari is een unieke boottocht die door het (normaal niet toegankelijke) westelijke havengebied van Amsterdam vaart. Deze zomer zijn vanaf half augustus (coronaproof) zeven nieuwe vaarten toegankelijk waarin de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van de havens op ludieke wijze toegelicht wordt. In de overdekte terminals worden de stoere havenmedewerkers bezongen door lieftallige operazangeressen

Ook staat de geschiedenis van cacao centraal want de Amsterdamse haven is sinds mensenheugenis ‘s wereld grootste importhaven van cacao. Bevlogen gidsen laten de bezoeker met andere ogen naar dit onbekende gebied kijken waarin jaarlijks 600.000 ton cacao wordt overgeslagen. Cacaobonen liggen gemiddeld vier jaar te wachten in Amsterdam voor ze worden geperst tot poeder en boter. Daarna wordt er suiker toegevoegd en maken bedrijven er letterlijk chocola van”.

De HAVENsafari is een beleving die alle zintuigen prikkelt.
Met het comfortabele, deels overdekte schip, de Hembrug 1 by TAETS, incl. bar met hapjes en drankjes- is deze ervaring een aanrader voor avonturenzoekers en levensgenieters die meer over dit onbekendere deel van Amsterdam willen ontdekken.

Meer informatie:
De boot vaart vanaf zaterdag14 augustus a.s. van 18-21 uur (vertrek vanaf Pier 14, A’dam) tot en met zaterdag 25 september. Meer info en tickets zijn te koop via www.havensafari.nl