AMSTERDAM - Voor de derde keer op rij zendt NPO 1 het muzikale tv-programma ‘Jij&Ik voor War Child’ bij de EO uit. Op woensdag 21 november zullen vier ouder-kindkoppels live bekende hits zingen voor een groot publiek. De afgelopen twee jaar was ‘Jij&Ik voor War Child’ zowel qua kijkcijfers als opbrengsten een groot succes. Nederland heeft het programma omarmd. Dit jaar is een nieuw element toegevoegd: tijdens deze derde editie bepaalt de kijker wie de winnaar wordt van deze bijzondere tv-show.

De presentatie is - net als vorige jaren - in handen van Tooske Ragas en Marco Borsato, beiden ambassadeur van War Child. Marco: “Het blijft fantastisch om die dynamiek tussen ouder en kind te zien. En ook dit jaar is er weer zoveel muzikaal talent. We hebben onlangs vier ouder-kind-koppels geselecteerd. De vorige jaren waren dat er zes. Hierdoor zal de kwaliteit hoger zijn en bovendien zingen alle koppels twee liedjes.”

De EO is enthousiast over het programma en ziet met het uitzenden van ‘Jij&Ik voor War Child’ een prachtige kans om gerechtigheid te brengen naar al die kinderen die de verschrikkelijkste dingen hebben meegemaakt. Elke kind dat geholpen wordt telt. De geselecteerde koppels zijn: zoon Luc (12) & vader Jeroen (46) uit Zwolle, dochter Quincy (16) & vader Larry (56) uit Amsterdam, dochter Ceder (10) & moeder Denyse (37) uit Alkmaar en dochter Wieke (14) & vader Menno (43) uit Hoorn. Ouder-kind-koppels konden zich voor deze tv-show opgeven door een video te uploaden op YouTube waarin zij samen zongen.

Tooske: “Momenteel groeit 1 op de 6 kinderen op in een conflictgebied. Deze kinderen hebben vaak de meest traumatische ervaringen meegemaakt, zijn soms hun ouders verloren en voelen zich niet veilig. Met ‘Jij&Ik voor War Child’ willen wij nog meer oorlogskinderen een Safe Space geven in de 14 landen waar wij werken. Want zo’n plek is cruciaal voor het kunnen verwerken van heftige ervaringen.”

De afgelopen edities heeft ‘Jij&Ik voor War Child’ gezorgd voor veel nieuw talent. In de finale van The Voice Kids stonden twee oud-deelnemers van de show. The Voice-winnares Yosina is ook oud-deelnemer en zal op 21 november een verrassend nummer gaan zingen. Daarnaast treedt een aantal grote artiesten op van wie de namen later bekend zullen worden gemaakt. Ook dit jaar vindt ‘Jij&Ik voor War Child’ weer plaats in het Agora Theater in Lelystad.