AMSTERDAM - Iedereen een lekkere kerst, dat is waar deze vier studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) naar streven. In samenwerking met topchef Peter Lute (bekend van o.a. Masterchef) is een 3 gangen menu samengesteld die vanaf 1 december tot 20 december besteld kan worden. Per box die verkocht wordt, zal er een identieke box verzonden worden naar een gezin die in armoede leeft.


Buy one, give one
De vier studenten kregen de opdracht vanuit school om een maatschappelijk probleem onder de aandacht te brengen en hier een creatieve oplossing voor te bedenken. Een groot probleem in Amsterdam is dat één op de vijf Amsterdammers onder de armoedegrens leeft. Met kerst in het achterhoofd wilden de studenten inspelen op saamhorigheid en een warm gevoel. Stichting SINA zet zich al jaren in voor kinderen die in armoede leven in Amsterdam. Zo organiseert de stichting sportevenementen en levert het voedsel en kleding voor mensen die zich deze eerste levensbehoeften niet kunnen veroorloven. In totaal zijn er meer dan 900 gezinnen, met meer dan 3000 kinderen, bij de stichting aangesloten.

Peter Lute is één van de bekendste chefkoks van Nederland. Zijn bevlogen manier van ondernemen en passie voor koken met lokale ingrediënten deelt hij graag met anderen. Naast het runnen van zijn restaurants is hij een coöperatie gestart met 4 betrokken partners om lokale producten en boeren meer op de kaart te zetten. Hier is Flevo’s Weelde uit ontstaan. De uitgangspunten zijn, gezond eten, fun in de keuken en daar de kinderen bij betrekken.

De feestdagen box bestaat uit een vegetarisch driegangenmenu, volledig van lokale producten die vers van het land komen. De gerechten zijn eenvoudig thuis af te maken met weinig handelingen en apparatuur. Per box die verkocht wordt, zal er een box verzonden worden naar een gezin die aangesloten is bij Stichting SINA. Zo kunnen de gezinnen genieten van een heerlijke drie-gangen maaltijd tijdens de feestdagen. De boxen zullen verkocht worden voor een prijs vanaf €32,50 per persoon en kunnen van 5 tot en met 20 december besteld worden. De levering zal in de week daarna plaats vinden. De maaltijden zijn verkrijgbaar op www.maaltijdentegenarmoede.nl.