AMSTERDAM - Studenten Nina Huisman (25 jaar) en Eva Uyttenhove (23 jaar) zien overal om zich heen dat het niet goed gaat met leeftijdsgenoten. Zowel in persoonlijke kringen als daarbuiten zijn de mentale problemen, eenzaamheid en toename van drank en drugs na anderhalf jaar coronacrisis duidelijk zichtbaar. Zij bedachten daarom in samenwerking met KnappeKoppen het Up!Shirt, een sportshirt waarvan de gehele opbrengst gedoneerd wordt aan twee goede doelen die zich inzetten voor (vluchteling)studenten; het Universitair Asiel Fonds en Humanitas.

Sunny Side Up!Shirt
Veel studenten zitten thuis, kunnen niet fysiek naar colleges, feestjes of festivals en komen in een dagelijkse sleur terecht. “Tegenwoordig is het makkelijk om te focussen op wat we allemaal niet kunnen doen, terwijl het juist nu zo belangrijk is om te kijken, wat wel kan” zegt Eva. Met het sportshirt willen zij de harten van studenten weer sneller laten kloppen. ‘’Wij kunnen alleen niet iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen. Met dit in het achterhoofd hopen wij mensen te inspireren om een steentje bij te dragen en uiteindelijk zoveel mogelijk op te halen voor de goede doelen’’ zegt Nina.

UAF, Humanitas en Bootcamps

Bij de keuze voor de goede doelen hadden Nina en Eva één pre: het doel moet zich inzetten voor studenten. Zowel het UAF als Humanitas werken met een buddy systeem, waarbij jongeren aan elkaar worden gekoppeld en waren daarom de perfecte match. Om de cirkel helemaal rond te maken hebben de initiatiefneemsters Ailien Sian, Europees Jeugd Kickbokskampioen, aan het sportshirt weten te binden waarmee zij bootcamps gaan geven. Alles om de studenten op te peppen!

Wil jij de goede doelen steunen, meedoen aan een bootcamp of voor beide acties je handen uit de mouwen steken? Koop dan nu jouw Up! Shirt via de onderstaande website.