AMSTERDAM - Wie probeert een afspraak te maken voor een vaccinatie moet lang wachten; Vandaag woensdag waren er wachttijden van 20 minuten tot 49 minuten en dan was het de vraag of een afspraak maken lukt!

In Amsterdam komen de klachten over de GGD op gang; ‘Bijna niet doorheen te komen’ en ‘Als je er doorkomt dan blijkt er geen 2e afspraak te kunnen worden gemaakt door computerproblemen, dan vervalt weer de 1e… Kun je weer in de telefonische wachtrij…’.

Of mensen die naar andere plaatsen moeten worden gereden om gevaccineerd te worden… Uit de provincie horen we; “Ik woon in een aanleunwoning, alle niet zelfstandig wonende kregen hier een prik’, maar in plaats dat wij met een veertigtal mensen (veelal ouderen) in de aanleunwoningen wonend ook gelijk geprikt konden worden, kon dat niet! We moeten nu gehaald en gebracht worden om op een andere plaats geprikt te worden, anders hadden we dit zelf lopend, met rollator, aan de overzijde kunnen doen!”

Hoe simpel het ook lijkt om mensen een afspraak te laten maken om een prik te krijgen, hoe moeizaam de werkelijkheid is.. De Amsterdamse GGD merkt op: “Ja vandaag was het extreem druk omdat net veel mensen een oproep hebben gekregen..”. Maar de verhalen gaan over de afgelopen week.

Er wordt geroepen; “Misschien is het makkelijker, sneller en efficiënter om gewoon per woonwijk te gaan vaccineren in plaats van op leeftijd afroepen en meer… Onnodige kilometers maken, lange wachtrijen bij de vaccinaties, mensen wiens bloeddruk op gaat lopen, stress komt naar boven en tot slot blijkt dat veel mensen een heel naar gevoel ervan over houden.”

De prik zelf schijnt mee te vallen…