AMSTERDAM - Vanaf vandaag kan tot en met 21 november gestemd worden op één van de finalisten van de DAM Prijs 2017: dé prijs voor de meest duurzame ondernemer van Amsterdam. DGTL (Oost), DOOR architecten (Nieuw-West), LENS (Zuid), Metabolic (Noord), Plastic Whale (West) en Vandebron (Centrum) maken kans op onder andere een geldbedrag, een publiciteitscampagne en de titel 'Meest duurzame ondernemer van Amsterdam'. Op 22 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

De 6 finalisten zijn gekozen aan de hand van beoordelingsgesprekken door de selectiecommissie, daarin zat onder andere de winnaar van vorig jaar New Electric. Duurzaam ondernemen betekent in deze verkiezing ondernemen met hart voor mens, milieu en economie. De finalisten zijn een voorbeeld voor de stad en laten zien hoe je met elkaar werkt aan onder andere duurzame energie, schone lucht en een circulaire economie.

22 november uitreiking

De winnaar van de stedelijke DAM Prijs wordt voor 40 procent bepaald door de publieksstemming. De andere 60 procent wordt bepaald door de driekoppige stadsjury, deze bestaat uit: Maurits Groen (mede-oprichter van WakaWaka), Alexandra van Huffelen (Algemeen directeur GVB) en Bas Rüter (Directeur Duurzaamheid van de Rabobank). De winnaar van de DAM Prijs 2017 wordt bepaald op de avond van de uitreiking op 22 november.

Bekijk wat de finalisten doen en stem mee, via: amsterdam.nl/damprijs.

DAM Prijs

Amsterdam werkt samen met bewoners, bedrijven en organisaties aan een duurzame en toekomstbestendige stad. Met de DAM Prijs stimuleert de gemeente duurzaam ondernemen door koplopers een podium te bieden en te belonen met een geldprijs. De DAM Prijs laat zien hoe het Amsterdamse MKB bijdraagt aan de verduurzaming van de stad.